Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara 
Vesti sa sajta

Obilazak radova na modernizaciji aerodroma "Nikola Tesla“

Četvrtak, 26.11.2020.
Obilazak radova na modernizaciji aerodroma "Nikola Tesla“

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, prisustvovala je 26.11.2020. godine, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i generalnim direktorom „Beogradskog aerodroma" Fransoa Berizom, u obilasku radova na modernizaciji i izgradnji aerdoroma "Nikola Tesla“.

Prisutni predstavnici nadležnih institucija obišli su radove na osavremenjivanju aerodroma koji su započeti ove godine a podrazumevaju proširenje kapaciteta aerodroma u vidu proširenja terminala, izgradnju piste, parking mesta za vazduhoplove i za automobile, kao i postrojenja koja čuvaju životnu sredinu. 

Ministar Momirović je, između ostalog, naglasio da će država pružiti maksimalnu podršku razvoju avijacije i aerodroma u narednom periodu, kao i da koncesionaru "Vansiju" takođe stoji kao podrška, koji će ovim radovima, uprkos svim izazovima, učiniti aerodrom u Beogradu najvažnijim putničkim i transportnim čvorištem u jugoistočnoj Evropi. 

Prisutima je pred početak obilaska radova predstavljena kratka prezentacija od strane tehničkog direktora Beogradskog aerodroma Nikole Brusa, koja je bliže pojasnila dinamiku budućih radova čiji je završetak planiran za tri godine. 


Nazad na ostale vesti