Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odeljenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara   Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Seminar o bezbednosti u vazduhoplovstvu prezentovan je na našoj internet stranici u sekciji vesti   Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link  
Vesti sa sajta

Održana Webex prezentacija EUROCONTROL-a

Četvrtak, 05.11.2020.
Održana Webex prezentacija EUROCONTROL-a

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je 5.11.2020. godine održao video konferenciju sa generalnim direktorom Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL), Eamonn-om Brennan-om, u vezi pitanja sa kojima se susreće civilno vazduhoplovstvo u doba virusa COVID-19.

Izlaganje koje je upriličeno na inicijativu Eamonn-a Brennan-a, obuhvatilo je ključne teme koje se tiču Evrope i Republike Srbije, osvrtanje na statističke podatke broja obolelih, broj letova i operacija u odnosu na isti period od prethodne godine, kao i optimistične i pesimistične scenarije koji se mogu očekivati u narednih pet godina.

Analizom je takođe utvrđeno, da je smanjenjem broja letova u svim zemljama, došlo do smanjena emisije CO2, i to u proseku oko 70%, te je predstavljeno nekoliko opcija kako bi se zagađenje vazduha dodatno smanjilo.

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, izrazila je zahvalnost na detaljno prezentovanom istraživanju, i istakla da će Republika Srbija uvek biti na raspolaganju za svaki vid diskusije i dostupna za pomoć u teškim vremenima za civilno vazduhoplovstvo.


Nazad na ostale vesti