Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara 
Vesti sa sajta

Spreman predlog Naredbe o uspostavljanju uslovno zabranjene zone iznad „Uvca“

Četvrtak, 15.10.2020.
Spreman predlog Naredbe o uspostavljanju uslovno zabranjene zone iznad „Uvca“

 Nakon događaja u vezi ugrožavanja zaštićenih životinjskih vrsta – beloglavih supova, iznad rejona Specijalnog rezervata prirode “Uvac”, na inicijativu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova, pripremljen je predlog Naredbe o uspostavljanju uslovno zabranjenih zona iznad Uvca, Trešnjice i Mileševke. 

Na sastancima koji su prethodili finalnom predlogu Naredbe, predstavnici nadležnih institucija su predložili, da se osim rejona iznad Specijalnog rezervata prirode “Uvac”, uslovno zabranjena zona uspostavi i u reojnu iznad Trešnjice i Mileševke, gde su takođe nastanjeni beloglavi supovi. 

U skladu sa članom 13. stav 2. Zakona o vazdušnom saobraćaju, na predlog teksta, pribavljene su saglasnosti ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Naredba o uspostavljanju uslovno zabranjenih zona iznad Uvca, Trešnjice i Mileševke, biće doneta od strane Direktorata civilnog vazduhoplovtva Republike Srbije. Shodno članu 43. stav 1. Zakona o javnim agencijama, upućen je zahtev Ministrastvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture za pribavljanje Mišljenja o ustavnosti i zakonitosti propisa. 


Nazad na ostale vesti