Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA

Petak, 22.12.2017.
Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA

Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas na Vojnomedicinskoj akademiji Ugovor o donaciji za infrastrukturalno uređenje helidroma na toj vojno-zdravstvenoj ustanovi.
 
Tom prilikom, ministar Vulin zahvalio je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo i direktorki Čizmarov na odnosu koji je pun poštovanja i uvažavanja prema Vojsci Srbije.
 
- Vojska Srbije je danas dobila 25 miliona dinara kojim ćemo unaprediti mogućnost da pomažemo našim korisnicima, ali ne samo našim korisnicima već svakom kome je pomoć potrebna i ko ovde bude dopremljen, rekao je ministar odbrane, dodajući da će se transport obolelih i povređenih nakon donacije obavljati na najbrži i najbezbedniji način.
 
Ministar Vulin istakao je da će objekat o kome je reč imati prostorije za osoblje, za opremu i za pacijenta, te da će helidrom biti u skladu s najvišim svetskim standardima.
 
Ističući da joj je izuzetna čast da u ime Direktorata civilnog vazduhoplovstva preda donaciju za izgradnju infrastrukturalnog objekta na helidromu VMA, direktorka Čizmarov je napomenula da je reč o jedinom helidromu u Republici Srbiji koji ima operativnu funkciju neophodnu za transport povređenih i obolelih na VMA i druge objekte zdravstvene zaštite u našoj zemlji.
 
 
- Direktorat, Ministarstvo odbrane i VMA nastavljaju dalje uspešnu saradnju u oblasti koja se odnosi na unapređenje infrastrukturnih objekata, pre svega civilnog vazduhoplovstva, koji će, naravno, služiti i u druge svrhe, odnosno za otpremu i zbrinjavanje povređenih i bolesnih u čitavoj Srbiji, rekla je direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, izražavajući nadu da će već naredne godine otvoriti objekat za čiju izgradnju je danas predata donacija.  
 
Potpisivanju Ugovora o donaciji prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, državni sekretar u ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić i zastupnik načelnika VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević.
 
Reč je o 25 miliona dinara vrednoj donaciji koju je obezbedio Direktorat civilnog vazduhoplovstva, a koji će biti iskorišteni za izradnju objekata na helidromu koji će omogućiti da VMA ima helidrom po najvišim evropskim i svetskim standardima.
 

Nazad na ostale vesti