Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

Evropska komisija u poseti Direktoratu

Četvrtak, 14.12.2017.
Evropska komisija u poseti Direktoratu

Evropska komisija u poseti Direktoratu

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je u periodu od 11. do 13. decembra 2017. godine bio domaćin ekspertskom timu Evropske komisije.

Svrha posete Evropske komisije bila je procena primene Multilateralnog sporazuma o uspostavljanju jedinstvenog evropskog vazduhoplovnog područja (ESAA sporazum) u Republici Srbiji.

ESAA sporazum ima za cilj širenje zajedničkog vazduhoplovnog područja na prostor jugoistočne Evrope radi potpune integracije u jedinstveno evropsko vazduhoplovno tržište.

Sastanak je imao poseban značaj i zbog toga što je Republika Srbija prva država koju je ekspertski tim Evropske komisije posetio posle stupanja na snagu ESAA sporazuma, 1. decembra 2017. godine.

Prilikom posete procenjen je napredak u primeni propisa u oblasti civilnog vazduhoplovstva i  propisa iz oblasti povezanih sa civilnim vazduhoplovstvom (turizam, radni odnosi, osiguranje, odgovornost za štetu, zaštita potrošača, zaštita životne sredine).

Osim predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva u radu su učestvovali i predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva pravde, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije, Komisije za zaštitu konkurencije, Komisije za kontrolu državne pomoći, Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju, Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, Air Serbia-e i SMATSA- e.

Kao rezultat posete, predstavnici Evropske komisije su pohvalili izuzetne napore koje je Republika Srbija, a posebno Direktorat civilnog vazduhoplovstva, uložila u primenu  ESAA sporazuma i potvrdili značajan napredak koji je postignut u periodu od poslednje posete.

 

 


Nazad na ostale vesti