Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara  Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na   internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o. - link   
Vesti sa sajta

Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Četvrtak, 19.10.2017.
Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

 

 

Republika Srbija će predsedavati Stalnom komisijom EUROCONTROL-a tokom 2018.godine. Predsednik Stalne komisije biće Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, dok će funkciju potpredsednika komisije obavljati Predrag Jovanović, pomoćnik direktora. Zlatko Miščević, načelnik odseka za licenciranje biće predsednik Komiteta menadžmenta.  

Stalna komisija EUROCONTROL-a predstavlja države članice na najvišem rukovodećem nivou. Stalna komisija formuliše opštu politiku i odgovara za odluke i regulatorne funkcije EUROCONTROL-a. Komisija takođe odobrava godišnji budžet EUROCONTROL-a, petogodišnji program rada, donosi propise koji se odnose na finansijska, pravna i kadrovska pitanja. Komisija imenuje generalnog direktora EUROCONTROL-a i donosi konačne odluke o godišnjim računima agencije.

Predsedavanje Srbije Stalnom komisijom biće prilika da se još jednom potvrdi visoka i stručna pozicija naše zemlje u civilnom vazduhoplovstvu Evrope.


Nazad na ostale vesti