Od 01.08.2024. godine Republička administrativna taksa iznosi 1090,00 dinara  Od 03. jula 2024. godine zahteve za letove bespilotnih vazduhoplova podnositi na uas@cad.gov.rs  Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Srbija i Crna Gora u JAA

Utorak, 12.04.2005.
Bord direktora JAA ( Zajedničk e vazduhoplovn e vlasti Evrope ) je 12. aprila 2005 .g. doneo odluku o prihvatanju kandidature Srbije i Crne Gore za članstvo u ovoj međunarodnoj organizaciji, u kojoj Srbija i Crna Gora sada ima status kandidata za člana. Tom prilikom je direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva potpisao JAA Sporazum, tj. Kiparsk e aranžman e iz 1990. godine sa Protokolom .
 
Zajedničke vazduhoplovne vlasti Evrope (JAA) je međunarodna organizacija u koju je učlanjeno 37 zemalja ECAC -a (Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva), sa osnovnim zadatkom izrade i primene Zajedničkih vazduhoplovnih zahteva - propisa ( JAR -s ), kao osnovnih standarda bezbednosti vazdušnog saobraćaja u Evropi.
 
Odluka o prijemu je done ta n akon sprovedene procedure JAA prema Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i pozitivne ocene o stanju u ovoj oblasti, i ratifikacije Kiparskih aranžmana iz 1990. godine sa Protokolom u Skupštini Srbije i Crne Gore.
 

U Direktoratu je utvrđen Plan i program za ispunjavanje uslova za punopravno članstvo u toj međunarodnoj organizaciji i za neposrednu primenu pravila i standarda Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti Evrope, čemu se daje poseban prioritet u narednom periodu. 


Nazad na ostale vesti