Od 03. jula 2024. godine zahteve za letove bespilotnih vazduhoplova podnositi na uas@cad.gov.rs  Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Na XIV Kongresu JISA i DICG Direktorat pohvaljen za uspešnu primenu zaštite informacionog sistema

Utorak, 07.07.2009.
Na nedavnom 14. Kongresu Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije i Društva informatičara Crne Gore održanom u Herceg Novom, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  dobio je pohvale i priznanje stručne javnosti za studiju „Jedan aspekt perimetarske zaštite mreže primenom slobodnog softvera“.
 
Rad su predstavili Bogoljub Savić i Dejan Dimić, iz Službe za informaciono-komunikacione poslove Direktorata.
 
Suština stručne studije je prikaz rešenja kojim se podiže nivo zaštite računarske mreže i pouzdanost podataka informacionog sistema Direkorata u postojećim uslovima.  Prikazano rešenje je uspešno primenjeno u radu naše institucije.
 
Ovom studijom  stručni tim Direktorata promovisao je novi aspekt zaštite informacionog sistema, koji se lako može primeniti.
 

Inače, na ovogodišnjem skupu informatičara, koji je okupio stručnjake iz celog regiona, predstavljeno je preko 70 informatičkih ostvarenja  u raznim sferama privredne i vanprivredne delatnosti. 


Nazad na ostale vesti