Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Predstavnici DCV-a i mađarskog Viz Er-a razgovarali u Beogradu

Četvrtak, 17.12.2009.
Danas je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva održan sastanak sa predstavnicima Viz Era (Wizz Air), mađarske niskobudžetne avio kompanije.
 
Generalni direktor Direktorata Nebojša Starčević je istakavši zadovoljstvo zbog njihovog interesovanja za dolazak na srpsko tržište, predočio uslove dobijanja dozvole za letove iz Srbije i istakao da će Direktorat pomoći da se što pre uspostave linije za koje ta kompanija bude zainteresovana.
 
Na poziv Direktorata sastanku su prisustvovali i predstavnici beogradskog i niškog aerodroma, „Nikola Tesla“ i „Konstantin Veliki“, kao i predstavnici turističkih organizacija Srbije i Beograda. Tom prilikom predstavljeni su potencijali i cene naša dva jedina međunarodna aerodroma ali i turistička ponuda Srbije i Beograda. Gosti iz Mađarske su izrazili spremnost da Srbiju uvrste u svoj red letenja ali konkretnih ponuda i dogovora nije bilo.
 
Predstavnici Viz Er-a zahvalili su Direktoratu civilnog vazduhoplovstava Republike Srbije na otvorenom pozivu da ova kompanije dođe i leti iz Srbije ali i naglašenoj podršci u realizovanju konkretnih ponuda koje će najverovatnije uskoro uslediti.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva pozvao je nedavno nekoliko najkvalitetnijih niskobudžetnih avio kompanija da posle ukidanja viznog režima za naše građane dođu i lete iz Srbije. 

Nazad na ostale vesti