Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

Zakon o vazdušnom saobraćaju

Petak, 15.10.2010.

Novi Zakon o vazdušnom saobraćaju, koji su poslanici Narodne skupštine usvojili 12. oktobra,  stupiće na snagu 20. oktobra 2010. godine.

Ovaj dokument propisuje pravila u vazdušnoj plovidbi, odrednice koje se odnose na aerodrom i aerodromske usluge, primenu standarda bezbednosti i obezbeđivanje života putnika, zaštitu od buke i emisije izduvnih gasova. Novim zakonom predviđene su i mnogo oštrije  mere  za one koji ne poštuju te odredbe.
 
Zakon o vazdušnom saobraćaju je moderan i savremen akt koji je usaglašen sa evropskim standardima u vazdušnom saobraćaju. NJime su uređeni svi aspekti ovog vida saobraćaja koji će sasvim sigurno, doprineti bezbednijem letenju i omogućiti brži razvoj vazdušnog saobraćaja u Republici Srbiji.
 
Zakon o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS" broj 73/10 od 12. oktobra 2010. godine.

Nazad na ostale vesti