Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku 
Vesti sa sajta

DCV dobitnik priznanja za izuzetan doprinos u razvoju vazduhoplovstva

Ponedeljak, 17.10.2011.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije dobitnik je  grupne počasne diplome za značajan doprinos u napretku vazduhoplovstva i izuzetne napore na polju unapređenja razvoja sportke avijacije u Srbiji, koju dodeljuje Svetska vazduhoplovna federacija ( FAI – Federation Aeronautique Internationale).
 
Ovo izuzetno priznanje, srpskim vazduhoplovnim vlastima, dodeljeno je na 105. Generalnoj konferenciji  Svetske vazduhoplovne federacije, održanoj u Beogradu od 11 – 17. oktobra 2011. godine, kojoj je prisustvovalo više od 200 delegata iz celog sveta.
 
Time je Direktoratu civilnog vazduhoplovstva odato priznanje za dosadašnji rad,  prevashodno na podizanju nivoa sigurnosti i bezbednosti srpskog vazduhoplovstva, kontinuiranom uvođenju i unapređenju najsavremenijih evropskih standarda koji doprinose i sve značajnijim rezultatima koje Srbija ostvaruje u sportskom vazduhoplovstvu na svetskim takmičenjima. Direktorat će i u buduće svojim izuzetnim angažovanjem uticati na jačanje sigurnosti ali i na modernizaciju i popularizaciju sportskog vazduhoplovstva.
 

Među dobitnicima ovog izuzetnog priznanja su i vazduhoplove organizacije iz Nemačke, Češke, Poljske i Španije. 

Zamenik direktora DCV Goran Jovičić prima priznanje od predsednika FAI DŽona Grubstorma


Nazad na ostale vesti