Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду

Уторак, 20.08.2019.
ICAO и Директорат заједно организују међународну  Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду

Регионална канцеларија Међународне организације цивилног ваздухопловства задужена за Европу и Северни Атлантик (ICAO EUR/NAT), у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловства Републике Србије, покренула је пројекат одржавања међународне радионице на тему трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за свих 56 држава које се налазе у ICAO EUR/NAT региону. Догађај се одржава у Београду, 16. и 17. септембра 2019. године, у хотелу Hyatt Regency Belgrade.

Поред представника држава из ICAO EUR/NAT региона, којих има преко 50, очекује се да догађај оваквог типа окупи и представнике међународних ваздухопловних организација, као што су ICAO, EUROCONTROL, COSPAS-SARSAT, EUROPEAN COMMISSION (EC), IATA, EASA, CANSO, IFALPA.

ICAO EUR/NAT канцеларија је припремила и упутила  позивно писмо, а велики број земаља и међународних организација већ је потврдио своје учешће.

Организација радионице на тему трагања и спасавања у Републици Србији, долази као резултат препознатог квалитета рада Директората, а што је и сам ICAO потврдиo недавном провером рада Директората, када је утврђено да је степен усаглашености система цивилног ваздухопловства у Републици Србији, са међународним стандардима и препорученом праксом 93, 3%, што нашу земљу сврстава на 5. место у Европи. 


Назад на остале вести