Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду

Уторак, 20.08.2019.
ICAO и Директорат заједно организују међународну  Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду

Регионална канцеларија Међународне организације цивилног ваздухопловства задужена за Европу и Северни Атлантик (ICAO EUR/NAT), у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловства Републике Србије, покренула је пројекат одржавања међународне радионице на тему трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за свих 56 држава које се налазе у ICAO EUR/NAT региону. Догађај се одржава у Београду, 16. и 17. септембра 2019. године, у хотелу Hyatt Regency Belgrade.

Поред представника држава из ICAO EUR/NAT региона, којих има преко 50, очекује се да догађај оваквог типа окупи и представнике међународних ваздухопловних организација, као што су ICAO, EUROCONTROL, COSPAS-SARSAT, EUROPEAN COMMISSION (EC), IATA, EASA, CANSO, IFALPA.

ICAO EUR/NAT канцеларија је припремила и упутила  позивно писмо, а велики број земаља и међународних организација већ је потврдио своје учешће.

Организација радионице на тему трагања и спасавања у Републици Србији, долази као резултат препознатог квалитета рада Директората, а што је и сам ICAO потврдиo недавном провером рада Директората, када је утврђено да је степен усаглашености система цивилног ваздухопловства у Републици Србији, са међународним стандардима и препорученом праксом 93, 3%, што нашу земљу сврстава на 5. место у Европи. 


Назад на остале вести