Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

ICAO координирана мисија за верификацију

Уторак, 04.06.2019.
ICAO координирана мисија за верификацију

Међународна организација за цивилно ваздухопловство  (ICAO) је у периоду  од 19-26 марта 2019. године извршила проверу рада Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије (ICAO Coordinated Validation Mission).

Провера ICVM је ICAO координирана мисија за верификацију и подразумева активност коју ICAO спроводи у држави чланици  и током које експерти из ICAO прикупљају и процењују доказе које је доставила држава, а односе се на спровођење прихваћених корективних акционих планова Corrective Action Plans-CAP.

Подсећања ради, током ICAO провере 2009. године, утврђено је 182 налаза који су  се односили  на недостатак имплементације критичних елемената државне функције надзора што је резултирало укупном оценом од 66.4% система цивилног ваздухопловства у Републици Србији.

На позив Директора Директората,  госпође Мирјане Чизмаров, ICAO је током посете у марту 2019. године, утврдила да је степен усаглашености система цивилног ваздухопловства у Републици Србији  93,3%,  што представља  побољшање од 26,9 % у  односу на проверу која је обављена 2009. године.

Постигнут резултат у овом тренутку сврстава Републику Србију на 5. место у Европи, и на 14. место у свету по степену усаглашености  и примене прописа и препоручене праксе ICAO, у систему цивилног ваздухопловства.


Назад на остале вести