Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Студенти у посети Директорату

Петак, 23.03.2018.
Студенти у посети Директорату

Студенти Саобраћајног факултета, Универзитета у Београду, предвођени професорком са Катедре за ваздухопловна превозна средства проф.др. Ољом Чокорило, посетили су Директорат цивилног ваздухопловства, у склопу редовне сарадње коју Директорат има са Саобраћајним факултетом.

Директорат је изашао у сусрет жељи студената да се упознају са радом и улогом Директората цивилног ваздухопловства у ваздушном саобраћају Србије. Тим поводом студентима су се обратили, упознајући их са радом ДЦВ-а, директорка Мирјана Чизмаров као и њени помоћници.
 
 
Студенти су упознати са регулаторном и надзорном улогом Директората у домаћем ваздухопловству, као и са стручном улогом коју српски Директорат има у међународним ваздухопловним институцијама.
 
Директорат цивилног ваздухопловства ће наставити своју вишегодишњу сарадњу са факултетима у Србији, како би и на овај начин допринео позитивним резултатима у едукацији будућих ваздухопловаца.
 
 

Назад на остале вести