Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

ICAO покренуо програм волонтирања у ваздухопловству

Среда, 03.02.2016.
Међународна организација цивилног ваздухопловства (ICAO) обавестила је државе чланице ове организације  да је покренула програм волонтирања у ваздухопловству  ICAO IPAV-  Programme for Aviation Volunteerse.
 
Ради се о пројекту којим би ICAO кроз краткорочно ангажовање ваздухопловних стручњака -  волонтера, помогао државама чланицама да реше отворена питања и проблеме који се утврде током одита (нарочито када је у питању примена ICAO SARP). Волонтирање је и прилика да се кроз праксу ваздухопловни стручњаци усавршавају.
 
Позив је отворен за све стручњаке из свих области  ваздухопловства, како из државног тако и из приватног сектора и ваздухопловне индустрије, уз услов да имају минимум седам година рада у одређеној области.
 
Пријаве заинтересованих стручњака са детаљном радном биографијом, као и захтеви држава за помоћ, треба послати на е - адресу OfficeTCB@icao.int. 

Назад на остале вести