Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Delegacija EASA-e u Direktoratu

Četvrtak, 01.10.2009.
Delegacija Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe (EASA) boravila je 29. i 30. septembra 2009.godine u radnoj poseti Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Cilj ove posete bio je provera napretka srpske vazduhoplovne vlasti u procesu standardizacije sa zahtevima EASA-e.
 
Predstavnici EASA - e Đani Semencatos i Georgis Moreitis,  tokom dvodnevnog rada i  razgovora sa timom Direktoata predvođenim direktorom Sektora za sigurnost i nadzor vazdušnog saobraćaja Predragom Jovanovićem,  konstatovali su da je  Direktorat civilnog vazduhoplovstva  ostvario zavidan napredak u procesu standardizacije odnosno  ispunjavanju zahteva EASA-e.
 
O tim rezultatima Direktorata, članovi tima ove najznačajne vazduhoplovne organizacije u Evropi, obavestiće sve vazduhoplovne vlasti država članica EASA-e. 

Nazad na ostale vesti