Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Најаве догађаја

Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

Уторак, 07.11.2017.
Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

 

 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије биће у четвртак 9. новембра у Београду домаћин и председавајући 4. регионалног Комитета за трагање и спасавање.

Учешће на састанку који ће се одржати у згради „СМАТСА“ на аеродрому „Никола Тесла“ потврдили су највиши представници ваздухопловних власти из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, Македоније, Србије, Словачке, Словеније и Хрватске. Поред њих састанку ће присуствовати и директор ЕУРОКОНТРОЛ-а, Франк Бренер, као и Џорџ Фирикан, заменик директора канцеларије ИКАО за Европу и Северни Атлантик.

Теме састанка биће анализа досадашњих резултата и усвајање одлука и смерница за даљи рад Комитета у циљу унапређења кординације и сарадње надлежних за област трагања и спасавања на територији готово целокупне Југоисточне Европе.

Очекује се и потписивање Меморандума о разумевању између земаља чланица Комитета за трагање и спасавање и ЕУРОКОНТРОЛ-а који би пружио основ за даљу подршку Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе регионалној иницијативи која је почела у Београду фебруара 2016.године.

У претходном периоду у оквиру Комитета реализоване су бројне заједничке активности, усмерене ка унапређењу заједничке сарадње, реализацији заједничких обука и стварање оперативних капацитета за спровођење регионалних операција трагања и спасавања.

Састанак је и прилика да се председавање Комитетом свечано преда Републици Словачкој, с обзиром да ће она преузети ту улогу од Републике Србије у 2018. години.


назад