Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Pridruživanje BiH Memorandumu o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

Petak, 29.03.2024.
Pridruživanje BiH Memorandumu o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

 U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 28.03.2024. godine, održan je sastanak između direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjane Čizmarov, i novog vršioca dužnosti generalnog direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine Zorislava Ivanovića.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je tom prilikom potpisala Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu, i pridružila se Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Turskoj i Albaniji koje su Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu potpisale tokom 2023. godine. 
 
 
Potpisivanje Memoranduma od strane BiH predstavlja zaokružen proces čime će vazduhoplovne vlasti ovog dela Evrope produbiti svoju multilateralnu saradnju, sa osnovnim ciljem da se bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu regiona podignu na najviši mogući nivo.
 

Nazad na ostale vesti