Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Potpisan sporazum o obuci između JAA TO i Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije

Ponedeljak, 13.11.2023.
Potpisan sporazum o obuci između JAA TO i Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije

 U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 10.11.2023. godine, potpisan je jednogodišnji sveobuhvatni sporazum o obuci između Organizacije za obuku JAA (JAA TO) i Direktorata, koji označava značajno produbljivanje saradnje i međusobnu posvećenost unapređenju bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Sporazum, koji stupa na snagu u januaru 2024. godine, podrazumeva raznoliku paletu obuka, uključujući tradicionalne treninge u učionici, virtuelno učenje i online kurseve, kako u sedištu JAA TO tako i u Srbiji.
 
Jedan od značajnijih momenata ove saradnje je interesovanje Direktorata za ekskluzivni program Diploma za bespilotne vazduhoplove (UAS) koji nudi JAA TO, koji označava inovativan pristup oblasti bespilotnih vazduhoplova.
 
Goran Jovičić, pomoćnik generalnog direktora Direktorata, istakao je da ovaj sporazum predstavlja dobru osnovu za planiranje programa obuke i da veruje da će korišćenje resursa JAA TO doprineti efikasnijem razvoju sistema bezbednosti vazduhoplovstva. 
 
Započinjanjem ove saradnje Direktorata sa JAA TO, usavršavaju se zajednička znanja dve organizacije sa fokusom na unapređenje bezbednosti i regulatornih standarda u civilnom vazduhoplovstvu.
 

Nazad na ostale vesti