Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Izdata potvrda o tipu za avion UTVA 75A41M-Sova

Četvrtak, 18.05.2023.
Izdata potvrda o tipu za avion UTVA 75A41M-Sova

 Nakon šest godina razvoja i ispitivanja, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 12.maja 2023. godine, izdao je potvrdu o tipu za avion Utva 75A41M-Sova, priznanje koje potvrđuje da avion ispunjava sve sigurnosne standarde i tehničke zahteve u vazduhoplovstvu. 

Ovo je veliki uspeh za srpsku avio-industriju kao i priznanje posvećenom timu inženjera i svima koji su bili uključeni u razvoj ovog aviona. 

Dodela Tip sertifikata otvara mogućnosti za izvoz aviona na globalno tržište i jača reputaciju ovog aviona kao pouzdanog aviona za obuku i doprinosi daljem razvoju srpske avio-industrije.

 

Nazad na ostale vesti