Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Direktorat u poseti organizaciji GAS Aviation

Petak, 07.04.2023.
Direktorat u poseti organizaciji GAS Aviation

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, posetila je 06.04.2023. godine GAS Aviation u Smedervskoj Palanci, organizaciju koja se bavi poslovima kontinuirane plovidbenosti (CAMO – Continued Airworthiness Management Organization) aviona, motora i komponenti, kao i održavanju istih (AMO – Approved Maintenance Organization).

Na sastanku, kojem su pored delegacije Direktorata prisustvovali i zaposleni ove organizacije, na čelu sa direktorom Željkom Ivoševićem, razgovaralo se o budućim projektima u vazdušnom saobraćaju, kao i podršci Direktorata vazduhoplovnim subjektima koji kontinuirano rade na promovisanju i jačanju vazduhoplovne kulture u Srbiji.

GAS Aviation osnovan je 1996. godine u Smederevu i do danas je retka kompanija u regionu koja vrši remont motora Licoming i Continental. Odobren sa EASA.145.0713 za linijsko i bazno održavanje vazduhoplova, motora i komponenti izdatu od strane EASA-e koja se odnosi na Foreign Approved Maintenance Organization (odobrene organizacije održavanja sa sedištem na teritoriji van Evropske Unije). 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, ovakvim posetama nastavlja da unapređuje saradnju sa vazduhoplovnim subjektima širom Srbije koji su izuzetno značajni u očuvanju bezbednosti civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.  


Nazad na ostale vesti