Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Počela osnovna obuka iz vazduhoplovne medicine

Ponedeljak, 27.03.2023.
Počela osnovna obuka iz vazduhoplovne medicine

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 27.03.2023. godine, počela je Osnovna obuka iz vazduhoplovne medicine koja će trajati do 01.04.2023. godine. 

Tim povodom, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov se obratila učesnicima i poželela im srećan početak obuke, posebno istakavši značajno mesto koje vazduhoplovni lekari zauzimaju u vazduhoplovstvu, s obzirom da ispituju zdravstvenu sposobnost vazduhoplovnog osoblja i pomažu očuvanju njihovog zdravlja tokom karijere.  
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je kao organizator obuke, u cilju promocije bezbednosti vazdušnog saobraćaja i dostupnosti obuke zainteresovanim lekarima iz naše zemlje i regiona, učinio učešće potpuno besplatnim.
 
Polaznici će po završetku obuke steći prava ovlašćenih lekara za obavljanje pregleda vazduhoplovnog osoblja i to: 
klasa 2 - dozvola  privatnog pilota, pilota jedrilice, pilota balona, paraglajdera, padobranca; 
LAPL -dozvola pilota lakih vazduhoplova; 
SS -kabinsko osoblje.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije nastavlja sa kontinuiranim edukacijama lekara i profesionalnim usavršavanjima vazduhoplovnih subjekata sa ciljem da se i na takav način doprinese unapređenju vazdušnog saobraćaja. 
 

Nazad na ostale vesti