Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Od 01.07.2023. godine Republička administrativna taksa iznosi 1040,00 dinara Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Održan sastanak članova osnivačkog odbora organizacije JAA TO

Četvrtak, 23.03.2023.
Održan sastanak članova osnivačkog odbora organizacije JAA TO

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, prisustvovala je 21.03.2023. godine sastanku članova osnivačkog odbora organizazacije JAA TO (Joint Aviation Authorities), održanom u Amsterdamu.

Povodom predstavljanja novih članova odbora, JAA TO je razgovarao sa direktorkom Direktorata civilnih vazduhoplovnoh vlasti RS Mirjanom Čizmarov i direktorom ENAC-a Alesijom Kvarantom, na temu šta je to što JAA TO čini jedinstvenom organizacijom za obuku vazduhoplovih vlasti. 

Čitav intervju možete pogledati na zvaničnoj internet stranici JAA TO na sledećem linku . 

Od svojih početaka 1970-ih, pod krovnim imenom Zajedničke vazduhoplovne vlasti (JAA) do plodnog, vodećeg svetskog centra za obuku, cilj JAA TO je uvek bio harmonizacija kooperativnih regulatornih sistema vazdušnog saobraćaja EU kako bi se postigli ujednačeno visoki standardi u civilnom vazduhoplovstvu. 

Nazad na ostale vesti