Obaveštenje Direktorata za pilote paraglajdera možete pročitati na sledećem linku  Nova izdanja obrazaca Odeljenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku  Od 01.07.2021. godine Republička administrativna taksa iznosi 900,00 dinara   Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju, uklјučujući i informacije za putnike koji dolaze iz država sa posebnim rizikom od širenja zarazne bolesti COVID-19, i putovanje u inostranstvo se mogu naći na internet stranici Ministarstva spolјnih poslova www.mfa.gov.rs  Seminar o bezbednosti u vazduhoplovstvu prezentovan je na našoj internet stranici u sekciji vesti   Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link  
Najave događaja

Sastanak regionalnog Komiteta za traganje i spasavanje

Utorak, 07.11.2017.
Sastanak regionalnog Komiteta za traganje i spasavanje

Sastanak regionalnog Komiteta za traganje i spasavanje

 

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije biće u četvrtak 9. novembra u Beogradu domaćin i predsedavajući 4. regionalnog Komiteta za traganje i spasavanje.

Učešće na sastanku koji će se održati u zgradi „SMATSA“ na aerodromu „Nikola Tesla“ potvrdili su najviši predstavnici vazduhoplovnih vlasti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Pored njih sastanku će prisustvovati i direktor EUROKONTROL-a, Frank Brener, kao i DŽordž Firikan, zamenik direktora kancelarije IKAO za Evropu i Severni Atlantik.

Teme sastanka biće analiza dosadašnjih rezultata i usvajanje odluka i smernica za dalji rad Komiteta u cilju unapređenja kordinacije i saradnje nadležnih za oblast traganja i spasavanja na teritoriji gotovo celokupne Jugoistočne Evrope.

Očekuje se i potpisivanje Memoranduma o razumevanju između zemalja članica Komiteta za traganje i spasavanje i EUROKONTROL-a koji bi pružio osnov za dalju podršku Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe regionalnoj inicijativi koja je počela u Beogradu februara 2016.godine.

U prethodnom periodu u okviru Komiteta realizovane su brojne zajedničke aktivnosti, usmerene ka unapređenju zajedničke saradnje, realizaciji zajedničkih obuka i stvaranje operativnih kapaciteta za sprovođenje regionalnih operacija traganja i spasavanja.

Sastanak je i prilika da se predsedavanje Komitetom svečano preda Republici Slovačkoj, s obzirom da će ona preuzeti tu ulogu od Republike Srbije u 2018. godini.


Nazad