Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Директорат упутио помоћ од 5 милиона динара за санирање последица поплава у Србији

Уторак, 20.05.2014.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије укључио се у акцију финансијске  помоћи угроженима  и санације штете од поплаве.
 
На рачун Владе Републике Србије „Рачун за оклањање последица ванредних околности – поплаве“, Директорат је уплатио 5 милиона динара, док ће запослени у Директорату издвојити део мајске зараде за помоћ унесрећенима у овој незапамћеној катастрофи која нас је задесила.
 
Поред тога, Директорат цивилног ваздухопловства укључен је у Кризни штаб за сектор ваздушног саобраћаја, који од 17. маја када је формиран, ефикасно ради на координацији свих служби у ваздушном саобраћају, на безбедном прихвату и отпреми ваздухоплова са хуманитарном помоћи из иностранства.
 
Директорат је такође у сарадњи са Ваздухопловним савезом Србије, руководио акцијом извиђања и осматрања угрожених терена из ваздуха, како би се што јасније сагледала ситуација, помогло угроженима и утврдила оштећења инфраструктуре. За ту акцију били су ангажовани аеро-клубови опремљени одговарајућим летелицама, летелиште у  Војки код Новог Сада и аеродром у Параћину.
 
Запослени у Директорату и појединачно су се укључили у акцију спасавања угрожених на терену, раду у прихватним центрима и збрињавања људи у својим домовима.
 
Директорат ће наставити да помаже угроженима и да донира средстава за санирање последица од поплава, све док то буде било неопходно. 

Назад на остале вести