Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Ваздухопловне власти Србије и Кине потписале Меморандум о разумевању

Уторак, 19.08.2014.
Делегацијe Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине, потписале су у Београду Меморандум о разумевању којим се, у оквиру поступка закључивања новог међудржавног Споразума о ваздушном саобраћају, потврђују права одређених авио-превозилаца у обављању директног ваздушног саобраћаја или учешће у комерцијалним аранжманима у саобраћају.
 
Документ су у име ваздухопловних власти две земље, потписали в.д. заменика директора Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и заменик администратора Управе цивилног ваздухопловства Кине Жиђинг Ванг који су том приликом разматрали и многа друга актуелна питања у оквиру билатералних односа Србије и Кине у области ваздушног саобраћаја. 
 
 
Разговорима су, поред представника ваздухопловних власти присуствовали и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Илић, као и представници авио-превозилаца Ер Србије и Ер Чајне.
 
Делегација Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине била је гост и Ер Србије и разговарала са генералним директором те компаније Данетом Кондићем. На састанку је потврђена изузетна заинтересованост и спремност авио-превозилаца Ер Србије и Ер Чајне за што скорије успостављање комерцијалне сарадње две авио-компаније.
 

Назад на остале вести