Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Ваздухопловне власти Србије и Кине потписале Меморандум о разумевању

Уторак, 19.08.2014.
Делегацијe Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине, потписале су у Београду Меморандум о разумевању којим се, у оквиру поступка закључивања новог међудржавног Споразума о ваздушном саобраћају, потврђују права одређених авио-превозилаца у обављању директног ваздушног саобраћаја или учешће у комерцијалним аранжманима у саобраћају.
 
Документ су у име ваздухопловних власти две земље, потписали в.д. заменика директора Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и заменик администратора Управе цивилног ваздухопловства Кине Жиђинг Ванг који су том приликом разматрали и многа друга актуелна питања у оквиру билатералних односа Србије и Кине у области ваздушног саобраћаја. 
 
 
Разговорима су, поред представника ваздухопловних власти присуствовали и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Илић, као и представници авио-превозилаца Ер Србије и Ер Чајне.
 
Делегација Управе цивилног ваздухопловства Народне Републике Кине била је гост и Ер Србије и разговарала са генералним директором те компаније Данетом Кондићем. На састанку је потврђена изузетна заинтересованост и спремност авио-превозилаца Ер Србије и Ер Чајне за што скорије успостављање комерцијалне сарадње две авио-компаније.
 

Назад на остале вести