Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Ваздухопловне власти Србије и Словеније потписале Меморандум о разумевању

Петак, 27.03.2015.
Представници Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Агенције за цивилно ваздухопловство Словеније, потписали су у Београду Меморандум о разумевању којим се успоставља флексибилни оквир за непосредну сарадњу два регулаторна и надзорна тела у области цивилног ваздухопловства. Сарадња подразумева размену искустава, заједнички развој нових процедура и приручника инспектора, као и размену докумената у областима дозвола летачког особља (FCL), саобраћајних делатности (OPS) и аеродрома, пловидбености, управљања ваздушним саобраћајем (ATM) и пружања услуга у ваздушној пловидби (ANS).
 
Меморандум су , потписали директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и в.д. директора Агенције за цивилно ваздухопловство Словеније Санди Кнез, који су том приликом размотрили и многа друга актуелна питања у оквиру билатералних односа Србије и Словеније у области ваздушног саобраћаја.
 

Назад на остале вести