Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

ДЦВ на пленарном 34. заседању скупштине ECAC

Среда, 01.07.2015.
У Европском парламенту у Стразбуру је 30. јуна и 1. јула 2015. године одржано пленарно 34. заседање скупштине Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC). Скупштина представља врховно законодавно и извршно тело ECAC a сачињавају је представници свих држава чланица ове организације и одржава се  сваке треће године.
 
Заседању су присуствовали директори ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства, међу којима и директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров.
 
У оквиру свечаног дела заседања  организован је панел под називом „ 60 година европског доприноса међународном цивилном ваздухопловству ”.
 
Директорка Директората Мирјана Чизмаров,  имала је посебну част да отвори дискусију на тему доприноса Европе међународном цивилном ваздухопловству као и допринос цивилног ваздухопловства друштвено-економском и регулаторном развоју самих држава чланица.
 
Овогодишње заседање имало је свечани карактер, јер се одржава у години јубилеја - 60 година од оснивања ове организације.

   


Назад на остале вести