Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

ДЦВ на пленарном 34. заседању скупштине ECAC

Среда, 01.07.2015.
У Европском парламенту у Стразбуру је 30. јуна и 1. јула 2015. године одржано пленарно 34. заседање скупштине Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC). Скупштина представља врховно законодавно и извршно тело ECAC a сачињавају је представници свих држава чланица ове организације и одржава се  сваке треће године.
 
Заседању су присуствовали директори ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства, међу којима и директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров.
 
У оквиру свечаног дела заседања  организован је панел под називом „ 60 година европског доприноса међународном цивилном ваздухопловству ”.
 
Директорка Директората Мирјана Чизмаров,  имала је посебну част да отвори дискусију на тему доприноса Европе међународном цивилном ваздухопловству као и допринос цивилног ваздухопловства друштвено-економском и регулаторном развоју самих држава чланица.
 
Овогодишње заседање имало је свечани карактер, јер се одржава у години јубилеја - 60 година од оснивања ове организације.

   


Назад на остале вести