Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Успешно одржана вежба трагања и спасавања

Среда, 16.09.2015.
У организацији Спасилачко-координационог центра Директората цивилног ваздухопловства и Министарства унутрашњих послова, на Делиблатској пешчари је 16. септембра 2015. године, успешно изведена заједничка вежба трагања и спасавања, пуног капацитета, у којој су учествовали  припадници Хеликоптерске јединице Министартсва унутрашњих послова, САЈ-а и Спасилачко-координационог центра Директората.
 
Вежба је имала сложени карактер. Изведена је учешћем више од двадесет изузетно добро обучених припадника и ангажовањем  три хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а. Припадници САЈ-а, на неприступачном терену су извели спасавање  вертикалном техником, уз употребу ужади из хеликоптера у лету.
 
Циљ вежбе било је увежбавање и припрема надлежних служби у Србији за трагањe и спасавањe у цивилном ваздухопловству. Вежба је показала добру  координацију учесника, успешан пренос информација између учесника, реакцију на промену плана спасавања у току саме операције, као и брзину ангажовања додатних ресурса МУП-а.
 
Вежба трагања и спасавања је одржана у складу са годишњим планом вежби и  важећим Споразумом о сарадњи између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Министарства унутрашњих послова. 

 


Назад на остале вести