Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Успешно одржана вежба трагања и спасавања

Среда, 16.09.2015.
У организацији Спасилачко-координационог центра Директората цивилног ваздухопловства и Министарства унутрашњих послова, на Делиблатској пешчари је 16. септембра 2015. године, успешно изведена заједничка вежба трагања и спасавања, пуног капацитета, у којој су учествовали  припадници Хеликоптерске јединице Министартсва унутрашњих послова, САЈ-а и Спасилачко-координационог центра Директората.
 
Вежба је имала сложени карактер. Изведена је учешћем више од двадесет изузетно добро обучених припадника и ангажовањем  три хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а. Припадници САЈ-а, на неприступачном терену су извели спасавање  вертикалном техником, уз употребу ужади из хеликоптера у лету.
 
Циљ вежбе било је увежбавање и припрема надлежних служби у Србији за трагањe и спасавањe у цивилном ваздухопловству. Вежба је показала добру  координацију учесника, успешан пренос информација између учесника, реакцију на промену плана спасавања у току саме операције, као и брзину ангажовања додатних ресурса МУП-а.
 
Вежба трагања и спасавања је одржана у складу са годишњим планом вежби и  важећим Споразумом о сарадњи између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и Министарства унутрашњих послова. 

 


Назад на остале вести