Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова https://www.mfa.gov.rs/ Семинар о безбедности у ваздухопловству презентован је на нашој интернет страници у секцији вести   Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк   Смернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења 
Вести са сајта

Први дан стручне праксе у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије

Понедељак, 04.10.2021.
Први дан стручне праксе у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 4.10.2021. године, отпочела је тромесечна пракса за шест најуспешнијих студената који су се пријавили на конкурс  Директората објављеног у мају ове године. 

Директорка Директората Мирјана Чизмаров, пожелела је добродошлицу студентима мастера и завршних година студија Саобраћајног и Машинског факултета у Београду, и изразила наду да ће им боравак бити позитиван, истакавши да ће се стручном праксом у Директорату њихово већ стечено знање надоградити и подићи на виши ниво.

Студентима су се обратили помоћници директорке Директората, Александар Горић- Сектор за саобраћајну делатност, пловидбеност и ваздухопловно особље и Златко Мишчевић- Сектор за ваздушну пловидбу, аеродроме и обезбеђивање у ваздухопловству, који су детаљније објаснили надлежности ових кључних сектора, будући да ће се практиканти, уз подршку додељених ментора, опробати управо у овим одељењима.

Студентска пракса у Директорату је резултат наше иницијативе која је покренута 2016. године, у сарадњи са Саобраћајним факултетом у Београду, Машинским факултетом у Београду, Електротехничким факултетом као и Факултетом организационих наука у Београду, са циљем да се кроз едукацију и праксу у цивилном ваздухопловству подстакну талентовани и успешни студенти.


Назад на остале вести