Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Одржан online семинар за овлашћене лекаре

Петак, 16.10.2020.
Одржан online семинар за овлашћене лекаре

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је 15.10.2020. године одржао online семинар под називом „The effects of the COVID-19 pandemic on the aviation community and on aircrew“, у организацији Европског удружења за ваздухопловну медицину (ESAM).
 
Услед ситуације са вирусом COVID-19 и немогућности  да се одрже међународни конгреси из ваздухопловне медицине, овакав формат семинара представља начин да се лекари упркос новонасталим околностима, континуирано едукују.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије препознао је важност професионалног усавршавања у домену ваздухопловне медицине, и у складу са тим, упутио позив овлашћеним лекарима да присуствују  програму вебинара у просторијама ДЦВ РС.
 
Присуством на вебинару у ДЦВ РС, уз поштовање свих епидемиолошких мера, наши лекари су били у могућности да активно учествују у дискусијама и  размени искустава са колегама из других држава.
 
Директорат цивилног ваздухопловства као и до сада, наставлја да подржава континуирану едукацију лекара у циљу промоције безбедности ваздушног саобраћаја.
 

Назад на остале вести