Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Дирекција за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине у посети Директорату

Среда, 16.09.2020.
Дирекција за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине у посети Директорату

У просторијама Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, у среду 16.09.2020. године, одржан је састанак са делегацијом цивилног ваздухопловства Босне и Херцеговине.

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, помоћник директора Златко Мишчевић и члан Управног одбора Владан Косић, састали су се са новоименованим вршиоцем дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомиром Шушњаром, и помоћником генералног директора Стојанком Супић, у циљу разматрања могућности за даље унапређење сарадње између две ваздухопловне власти која је од обостраног значаја. 

Тема састанка, између осталих, била је изградња новог аеродрома у Требињу, који ће омогућити боље повезивање са Србијом и регионом, а чија је реализација планирана за крај 2021. године. 


Назад на остале вести