Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Одржан годишњи састанак са Агенцијом за цивилно ваздухопловство Црне Горе

Понедељак, 10.02.2020.
Одржан годишњи састанак са Агенцијом за цивилно ваздухопловство Црне Горе

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије 10. фебруара одржан је годишњи састанак са Агенцијом за цивилно ваздухопловство Црне Горе, на ком је усвојен предложени план у области заједичког надзора и активности у ваздушној пловидби, утврђених предметом Споразума за 2020. годину.

Директорка цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров и директор Агенције за цивилно ваздухопловство ЦГ Драган Ђуровић, од 26. јула 2019. године када је Споразум потписан, одржавају годишњи састанак ради разматрања извештаја о његовој примени и анализи остварене сарадње. 

 

Назад на остале вести