Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат организује основну обуку из ваздухопловне медицине

Среда, 27.11.2019.
Директорат организује основну обуку из ваздухопловне медицине

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије (ДЦВ РС) по први пут организује Основну обуку из ваздухопловне медицине - Basic course in aviation medicine, која ће се одржати у ДЦВ РС у периоду од 02.12. - 07.12.2019.

Обука је намењена лекарима који су заинтересовани за ваздухопловну медицину и стицање права овлашћеног лекара ради обављања прегледа ваздухопловног особља за: класу 2 (дозвола  приватног пилота, пилота једрилице, пилота балона, параглајдера, падобранца), ЛАПЛ (дозвола пилота лаких ваздухоплова) и СС (кабинско особље).

Програм  обуке  прописан је  регулативом  Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја (EASA).

Узимајући у обзир да је до сада постојала могућност присуства истим обукама само у иностранству за које је потребно издвојити значајна финансијска средства, ДЦВ РС као организатор обуке је у циљу промоције безбедности ваздушног саобраћаја и доступности обуке заинтересованим лекарима из наше земље, омогућио бесплатно учешће за све учеснике што је од великог значаја.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије ће наставити са едукацијама лекара, јер је препозната важност професионалног усавршавања  у циљу повећања безбедности ваздушног саобраћаја.


Назад на остале вести