Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат покренуо акцију регистрације и отварања хелидрома

Петак, 19.07.2019.
Директорат покренуо акцију регистрације и отварања хелидрома

Потпредседница Владе, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се у Димитровграду, 18. јула са представницима свих округа Републике Србије. На састанку представљен је део плана новог инвестиционог циклуса који Влада Републике Србије покреће, који се односи на транспортну инфрастуктуру.

Директорка директората цивилног ваздухопловста Републике Србије госпођа Мирјана Чизмаров, присуствовала је састанку и том приликом је најавила, да Директорат покреће акцију регистрације и отварања хелидрома у свим Управним окрузима на територији Републике Србије, у циљу омогућавања безбедног слетања и полетања хеликоптера на подручјима округа, за све врсте некомерцијалног летења, све врсте посебних делатности у ваздушном саобраћају које се обављају уз накнаду, за потребе државних органа, хитних медицинских и дугих интервенција као и помоћ и спашавање становништва у ванредним ситуацијама

У складу на најавом и закључком са јучерашњег састанка, Директорат цивилног ваздухопловства упутио је дописе свим начелницима округа, да одреде потенцијалну локацију за изградњу хелидрома, након чега ће се из буџета Директората финансирати,  прегледи предложених локација, прегледи документација, поступци давања сагласности за коришћење хелидрома, као и  сва стручна помоћ и потребне додатне информације у току поступка одређивања локације,  изградње и давања сагласности за коришћење.


Назад на остале вести