Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

Четвртак, 27.06.2019.
Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

На позив потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Републике Србије, господина Небојше Стефановића, директор Директората цивилног ваздухопловства госпођа Мирјана Чизмаров присуствовала је међународној показној вежби у управљању последицама ванредних ситуација “СРБИЈА 2019” на Бованском Језеру.

Вежба је изведена у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода-МЧС Руске Федерације. Циљ је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Директорат цивилног ваздухоловства континуирано блиско сарађује са Министарством унутрашњих послова, те је успостављен систем трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за чије потребе се одржава непрекидно дежурство посада хеликоптерске јединице МУП-а 365 дана у години, који су на делу показали своје способности. 

Директорка Чизмаров честититала је министру Стефановићу и свим учесницима на успешно координисаној и извршеној медјународној вежби “СРБИЈА2019”. 


Назад на остале вести