Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

Четвртак, 27.06.2019.
Директорат присуствовао међународној вежби "СРБИЈА2019"

На позив потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Републике Србије, господина Небојше Стефановића, директор Директората цивилног ваздухопловства госпођа Мирјана Чизмаров присуствовала је међународној показној вежби у управљању последицама ванредних ситуација “СРБИЈА 2019” на Бованском Језеру.

Вежба је изведена у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода-МЧС Руске Федерације. Циљ је развијање капацитета за одговор и уклањање последица ванредних ситуација, уз ангажовање специјалистичких тимова и коришћење специјалне спасилачке опреме и ваздухоплова.

Директорат цивилног ваздухоловства континуирано блиско сарађује са Министарством унутрашњих послова, те је успостављен систем трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за чије потребе се одржава непрекидно дежурство посада хеликоптерске јединице МУП-а 365 дана у години, који су на делу показали своје способности. 

Директорка Чизмаров честититала је министру Стефановићу и свим учесницима на успешно координисаној и извршеној медјународној вежби “СРБИЈА2019”. 


Назад на остале вести