Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Састанак министра Вулина са представницима SMATSA и Директората цивилног ваздухопловства

Субота, 01.06.2019.
Састанак министра Вулина са представницима SMATSA и Директората цивилног ваздухопловства

Министар одбране Александар Вулин састао се са представницима Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA) и Директората цивилног ваздухопловства.

Тема овог састанка са директорком Директората, Мирјаном Чизмаров и директором Контроле летења Србије и Црне Горе, Предрагом Јовановићем, је била унапређење сарадње Министарства одбране и Војске Србије са агенцијама надлежним за регулисање ваздушног саобраћаја.

Посебна захвалност је упућена Директорату цивилног ваздухопловства и директорки Чизмаров, због донације комплетне инфраструктуре за хелидром на Војномедицинској академији. Хелиодром је урађен по највишим светским стандардима и представља једини хелидром у Републици Србији који обезбеђује услове за слетање два хеликоптера истовремено и то без обзира на метеоролошке услове.

Састанку су присуствовали и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић и представници Генералштаба.


Назад на остале вести