Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Обележена крсна слава Директората

Четвртак, 16.05.2019.
Обележена крсна слава Директората

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је у недељу, 12. Маја, у својим просторијама, прославио своју крсну славу Свети Василије Острошки.

Прослава је почела резањем славског колача и освећењем славског жита од стране протојереја – Ставрофора Бранка Топаловића, а касније настављена уз пригодно послужење, у кругу својих запослених.

Домаћин крсне славе била је, директорка Мирјана Чизмаров.


Назад на остале вести