ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Радионица "Безбедност на ПСС-у на мешовитом аеродрому"

Среда, 15.05.2019.
Радионица "Безбедност на ПСС-у на мешовитом аеродрому"

У склопу сарадње са Евроконтролом и њихове подршке државама чланицама ("Support to State" пројекат), Директорат ће бити домаћин  радионице „Runway Safety at joint use aerodrome “  у периоду од 20-21. маја 2019. године.

Радионицу ће водити предавачи из Евроконтрола и представници Одељења за ATM/ATCO/MET/AIS, а како је тема безбедност на ПСС-у на мешовитим аеродромима, поред представника Одељења аеродрома, позиву су се одазвали представници Контроле летења Србије и Црне Горе SMATSA доо, Команде РВиПВО, Аеродрома Србије и аеродрома Ниш и Краљево.

Главне теме ће бити подизање свести о важности одржавања безбедности на ПСС-у на мешовитим аеродромима, представљање главних смерница из EAPPRI Edition 3.0 (European Action Plan for the Prevention of Runway Incursions), значај образовања локалних RST (Runway Safety Teams) у одговарајућем и делотворном саставу и дискусија о најбољој пракси као и о досадашњим искуствима у овој области”.


Назад на остале вести