ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Отворен хелидром Војно-медицинске академије

Четвртак, 03.01.2019.
Отворен хелидром Војно-медицинске академије

Министар одбране Александар Вулин, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић присуствовали су у четвртак 3. јануара отварању новог хелидрома Војно-медицинске академије у Београду.

Након обиласка новоизграђеног објекта и информисања о изведеним радовима на инфраструктурном уређењу хелидрома ВМА, министар Вулин је захвалио директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров на великој донацији у износу од 25 милиона динара, додајући да су сва средства за инфраструктурне радове на хелидрому обезбеђена из донације, а не из буџета.

- Част ми је и задовољство што могу да захвалим директорки Чизмаров и зато што разуме и зато што је препознала потребу да се помогне пацијентима ВМА, као и сваком нашем грађанину, али и Војсци Србије. Позивам и остале социјално-одговорне субјекте у овој земљи да увек размишљају о томе да могу и треба да помогну својој Војсци, јер тако ће помоћи и својој држави. Хелидром је отворен, он је у функцији и надајмо се да ћемо га увек користити у мирнодопске сврхе и увек за добро, али он је ту 24 часа на располагању свим грађанима наше земље, не само припадницима Војске – поручио је министар Вулин.

Директорат цивилног ваздухопловства, Министарство одбране и Војно медицинска академија овим су направили још један корак успешне сарадње у области која се односи на унапређење инфраструктурних објеката који ће служити за отпрему и збрињавање повређених и болесних у читавој Србији.

 

Назад на остале вести