Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Отворен хелидром Војно-медицинске академије

Четвртак, 03.01.2019.
Отворен хелидром Војно-медицинске академије

Министар одбране Александар Вулин, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић присуствовали су у четвртак 3. јануара отварању новог хелидрома Војно-медицинске академије у Београду.

Након обиласка новоизграђеног објекта и информисања о изведеним радовима на инфраструктурном уређењу хелидрома ВМА, министар Вулин је захвалио директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров на великој донацији у износу од 25 милиона динара, додајући да су сва средства за инфраструктурне радове на хелидрому обезбеђена из донације, а не из буџета.

- Част ми је и задовољство што могу да захвалим директорки Чизмаров и зато што разуме и зато што је препознала потребу да се помогне пацијентима ВМА, као и сваком нашем грађанину, али и Војсци Србије. Позивам и остале социјално-одговорне субјекте у овој земљи да увек размишљају о томе да могу и треба да помогну својој Војсци, јер тако ће помоћи и својој држави. Хелидром је отворен, он је у функцији и надајмо се да ћемо га увек користити у мирнодопске сврхе и увек за добро, али он је ту 24 часа на располагању свим грађанима наше земље, не само припадницима Војске – поручио је министар Вулин.

Директорат цивилног ваздухопловства, Министарство одбране и Војно медицинска академија овим су направили још један корак успешне сарадње у области која се односи на унапређење инфраструктурних објеката који ће служити за отпрему и збрињавање повређених и болесних у читавој Србији.

 

Назад на остале вести