Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Успешно завршена обука трагања и спасавања

Петак, 27.04.2018.
Успешно завршена обука трагања и спасавања

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије у сарадњи са колегама из Заједничког спасилачко-координационог центра Ларнака/Кипар организовао је обуку трагања и спасавања за чланове Регионалног комитета трагања и спасавања.

Обука је организована од 18. до 20. априла у просторијама Директората уз присуство 35 представника система трагања и спасавања 10 држава из окружења а које су укључене у рад Регионалног комитета – Словачка, Словенија, Хрватска, БЈР Македонија, Мађарска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Аустрија, Бугарска и Србија.
 
Обука је организована са циљем обезбеђјивања основне обуке за руководећи и оперативни ниво у области трагања и спасавања.
 
Предавачи на обуци биле су колеге из JRCC Ларнака/Кипар организације која има могућности, искуства и квалитета да организује обуке, уз сагласност канцеларије ICAO из Париза.
 
 
Обука је била изузетно успешна и са становишта предавача а посебно са становишта полазника обуке. Следећа активност Регионалног комитета, на предлог Србије, биће увид у практичну примену стечених знања током обуке посматрањем мултинационалне вежбе трагања и спасавања пуног капацитета, која се организује на Кипру, у мају 2018. године.
 

Назад на остале вести