Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Сертификовано 186 лица у ваздухопловној индустрији

Уторак, 13.02.2018.
Сертификовано 186 лица у ваздухопловној индустрији

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије сертификовао је у последњих годину дана у области обезбеђивања у ваздухопловству 186 запослених у ваздухопловној индустрији на територији Републике Србије.

На основу Националног програма за обезбеђивање у ваздухопловству и Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству у последњих годину дана извршено је неколико провера знања, способности и вештина за стицање сертификата у области обезбеђивања у ваздухопловству.
 
За проверу знања  у области „Инструктор обуке у обезбеђивању у ваздухопловству“ пријавило се 12 кандидата и сви кандидати су стекли одговарајућа овлашћења за обављање обуке.
 
Обављена је последња сертификација лица која обављају преглед обезбеђивања на аеродрому. Одговарајуће овлашћење добило је 117 запослених са Аеродрома „Никола Тесла“ – Београд и 29 запослених у ЈП „Аеродром Ниш“ – Ниш.
 
Први пут је обављена и сертификација одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. За сертификацију се пријавило 28 ваздухопловних субјеката, чија је обавеза да именују одговорног руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловству. Сви пријављени кандидати су стекли сертификат „Одговорни руководилац за обезбеђивање у ваздухопловству“.

Назад на остале вести