Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије - 16.10.2018 02:09:08

Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД 
Вести са сајта

Донација Директората Министарству здравља

Петак, 07.07.2017.
Донација Директората Министарству здравља

Донација Директората Министарству здравља

 

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар и директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров потписали су у Клиничком центру Србије Уговор о донацији  средстава за набавку санитетског возила Тип – Б за потребе КЦС, а које ће бити коришћено и у операцијама трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству.

 

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров истакла је изузетно задовољство сарадњом са Министарством здравља, и најавила да ће, у складу са својом агендом о друштвено-одговорном пословању, наставити да помаже Клиничком центру Србије и другим здравственим установама.

 

-          Хвала Министарству здравља и Клиничком центру Србије што су нам омогућили да помогнемо и покажемо друштвену одговорност која је, уз безбедност и сигурност неба над Србијом, наш апсолутни приоритет – рекла је Мирјана Чизмаров.

 

Министар здравља Златибор Лончар истакао је да ће Клинички центар Србије сада имати најсавременије санитетско возило, опремљено „као да се пацијент налази у шок соби“.

 

-          Санитетско возило Тип – Б, које ће бити опремљено свим најсавременијим дијагностичко-техничким уређајима и опремом, значајно ће допринети брзом и ефикасном збрињавању пацијената, што је од посебног значаја  у операцијама трагања и спасавања у цивилном ваздхопловству. Поред тога, потврда наше квалитетне сарадње са Директоратом је и то што ће се Директорат укључити и у санирање хелиодрома у Клиничком центру, и у набавку дронова за пренос медицинске опреме у неприступачним областима - закључио је министар Лончар.

 

Уз изразе захвалности на значајној донацији, директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин истакао је да КЦС има у сваком тренутку спремне три квалитетно обучене екипе које могу да учествују у акцијама спасавања у цивилном ваздухопловству, а уз овакво квалитено опремљено возило биће још ефикаснији.

 

 


Назад на остале вести