Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Важно упозорење за све оператере, центре за обуку ваздухопловног особља и власнике ваздухоплова

Уторак, 27.06.2017.
Важно упозорење за све оператере, центре за обуку ваздухопловног особља и власнике ваздухоплова

Важно упозорење за све оператере, центре за обуку ваздухопловног особља и власнике ваздухоплова
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је, у циљу обезбеђивања потребног нивоа безбедности у ваздухопловству, указао на следеће чињенице субјектима генералне авијације а везано за отезане услове летења услед великих врућина:
       " Високе температуре утичу на перформансе ваздухоплова тако што их значајно смањују. Топао ваздух је мање густине, што битно утиче на снагу мотора, као и на аеродинамичке могућности ваздухоплова. Повећава се потребна дужина за полетање и смањују се перформансе пењања, те и најобичније препреке, попут брда, куле, дрвета могу представљати проблем приликом надвишавања.
        Саветује се да се у најтоплијем делу дана, у периоду од 10.00-17.00 часова, избегавају или значајно умање ваздухопловне активности. Активности које се обављају у поменутом периоду, потребно је изводити са повећаним степеном безбедности, узимајући у обзир да се људске могућности као и перформансе ваздухоплова и мотора значајно смањују са повећањем температуре. "
 

Назад на остале вести