Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Најава радионице о националном програму и плану безбедности у цивилном ваздухопловству

Петак, 09.12.2016.

  

Директорат цивилног ваздухопловства организоваће радионицу за све ваздухопловне субјекте у Србији, над којима обавља надзор, ради детаљнијег упознавања и популаризације Националног програма безбедности у цивилном ваздухопловству као и Националног плана безбедности у цивилном ваздухопловству Републике Србије за период 2017-2018. године.

Радионица ће бити одржана у Београду, 15. децембра 2016. године, у Дому Војске Србије (ул. Француска 2).

На радионици,  којој ће присуствовати авио–превозиоци, центри за обуку ваздухопловног особља, Контрола летења, организације за одржавање ваздухоплова али и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Центра за истраживање удеса и Министарства одбране, биће представљени новоусвојени  документи о безбедности и појашњене мере националног програма и плана.

Циљ одржавања скупа је, између осталог,  и да се чују и размотре конструктивна мишљења учесника о новоусвојеним документима и усвоје корекције, уколико се утврди да је то потребно.

Директорат је на основу Националног програма безбедности у цивилном ваздухопловству Републике Србије, који је усвојила Влада Србије, припремио и усвојио Национални план безбедности у цивилном ваздухопловства за период 2017-2018. године.

 

Назад на остале вести