Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Најава радионице о националном програму и плану безбедности у цивилном ваздухопловству

Петак, 09.12.2016.

  

Директорат цивилног ваздухопловства организоваће радионицу за све ваздухопловне субјекте у Србији, над којима обавља надзор, ради детаљнијег упознавања и популаризације Националног програма безбедности у цивилном ваздухопловству као и Националног плана безбедности у цивилном ваздухопловству Републике Србије за период 2017-2018. године.

Радионица ће бити одржана у Београду, 15. децембра 2016. године, у Дому Војске Србије (ул. Француска 2).

На радионици,  којој ће присуствовати авио–превозиоци, центри за обуку ваздухопловног особља, Контрола летења, организације за одржавање ваздухоплова али и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Центра за истраживање удеса и Министарства одбране, биће представљени новоусвојени  документи о безбедности и појашњене мере националног програма и плана.

Циљ одржавања скупа је, између осталог,  и да се чују и размотре конструктивна мишљења учесника о новоусвојеним документима и усвоје корекције, уколико се утврди да је то потребно.

Директорат је на основу Националног програма безбедности у цивилном ваздухопловству Републике Србије, који је усвојила Влада Србије, припремио и усвојио Национални план безбедности у цивилном ваздухопловства за период 2017-2018. године.

 

Назад на остале вести