ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат и Машински почели сарадњу

Среда, 01.06.2016.
Директорат и Машински почели сарадњу

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и Машински факултет Универзитета у Београду потписали су 31. маја 2016. године Меморандум о сарадњи. Две институције ће убудуће спроводити конкретне активности које имају едукативну, практичну и развојну димензију за све студенте Машинског факултета и запослене у Директорату..
 
У име Директората Меморандум је потписала директорка Мирјана Чизмаров док је Машински факултет представљао декан Радивоје Митровић.
 
Сарадња две институције убудуће ће се огледати кроз студентску праксу, гостујућа предавања запослених у Директорату на Машинском факултету, реализацију тренинг програма, посете Директорату цивилног ваздухопловства, рад на пројектима, истраживачки рад, као и заједнички наступ у јавности.
 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије овиме наставља најављено успостављање специјалних одоноса са високо школским установама у Србији у циљу едукације и припреме младих кадрова односно студената. Сарадња је остварена са Факултетом организационих наука, Саобраћајним факултетом, Електротехничким факултетом и сада Машинским факултетом, Универзитета у Београду. 


Назад на остале вести