Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Споразума између Владе Републике Србије и Владе Канаде о ваздушном саобраћају

Понедељак, 19.03.2007.
Влада Републике Србије је на својој седници одржаној 1. марта 2007. године прихватила Изештај о преговорима за закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Владе Канаде о ваздушном саобраћају, који су одржани од 5. до 7. децембра 2006. године у Београду.
 
Према информацији добијеној од Амбасаде Републике Србије у Отави, одржани преговори , су са канадске стране, оцењени изузетно успешним. 
 
Шеф преговарачког тима Владе Канаде, господин Надир Пател је у канадском Парламенту, пред више дипломата у Отави, изузетно похвалио спремност, стручност и гостопримство српског преговарачког тима , који је предводила госпођа Зорица Радосављевић. 
 
Свечано потписивање Споразума и његова ратификација се очекују овог пролећа. 

За успостављање директних летова између две земље влада велико интересивање у нашој дијаспори која живи и ради у Канади 


Назад на остале вести