Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Основан ФЕНИКС – Кластер ваздухопловне индустрије Србије

Понедељак, 24.09.2007.
У Београду, је данас одржана оснивачка скупштина КЛАСТЕРА ВАЗДУХОПЛОВНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ – ФЕНИКС.
 
На Скупштини одржаној у седишту Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, окупили су се  представници водећих српских компанија из области ваздухопловне индустрије – ЈАТ Техника, Машински факултет, Саобраћајни факултет, Авиа Про Тим , ЈВ ТУРБИНЕ СУПОРТ, Ваздухопловни Завод – Мома Станојловић, Ваздухопловно-технички институт, Орао, Прва Петолетка, Клуз Падобрани и многи други.
 
Феникс је непрофитна, неполитичка, невладина организација, коју чине предузећа, установе и институције из области ваздухопловства које се баве обуком, развојем, истраживањем, производњом и сервисирањем.
 
Циљ оваквог начина организовања је да авио-индустрија у Србији као једна од најелитнијих и напрофитабилнијих грана привреде, организовано и спремно наступа на страним тржиштима, да на најбољи начин дође до стратешких партнера и омогући даљи развој домаће авио-индустрије која је до распада Југославије била водећа у региону.
 
На оснивачкој скупштини Кластера ваздухопловне индустрије Србије – ФЕНИКС, изабрано је руководство са мандатом од две године - председник Велибор Вукашиновић, генерални секретар Владица Ловић и извршни секретар Филип Станишић.
 
Са скупа је упућен позив свима који учествују у ваздухопловној индустрији Србије, да се прикључе заједничкој мисији – развоју и просперитету ваздухопловне индустрије наше земље. 

Назад на остале вести