Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Основан ФЕНИКС – Кластер ваздухопловне индустрије Србије

Понедељак, 24.09.2007.
У Београду, је данас одржана оснивачка скупштина КЛАСТЕРА ВАЗДУХОПЛОВНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ – ФЕНИКС.
 
На Скупштини одржаној у седишту Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, окупили су се  представници водећих српских компанија из области ваздухопловне индустрије – ЈАТ Техника, Машински факултет, Саобраћајни факултет, Авиа Про Тим , ЈВ ТУРБИНЕ СУПОРТ, Ваздухопловни Завод – Мома Станојловић, Ваздухопловно-технички институт, Орао, Прва Петолетка, Клуз Падобрани и многи други.
 
Феникс је непрофитна, неполитичка, невладина организација, коју чине предузећа, установе и институције из области ваздухопловства које се баве обуком, развојем, истраживањем, производњом и сервисирањем.
 
Циљ оваквог начина организовања је да авио-индустрија у Србији као једна од најелитнијих и напрофитабилнијих грана привреде, организовано и спремно наступа на страним тржиштима, да на најбољи начин дође до стратешких партнера и омогући даљи развој домаће авио-индустрије која је до распада Југославије била водећа у региону.
 
На оснивачкој скупштини Кластера ваздухопловне индустрије Србије – ФЕНИКС, изабрано је руководство са мандатом од две године - председник Велибор Вукашиновић, генерални секретар Владица Ловић и извршни секретар Филип Станишић.
 
Са скупа је упућен позив свима који учествују у ваздухопловној индустрији Србије, да се прикључе заједничкој мисији – развоју и просперитету ваздухопловне индустрије наше земље. 

Назад на остале вести