Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Генерални директор EUROCONTROL у ДЦВ

Петак, 02.11.2007.
Генерални директор EUROCONTROL госп. Виктор Агуадо био је у радној посети Београду 31. октобра и 1. новембра. Први човек Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе, посетио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, где се састао са генералним директорима ДЦВ и Агенције за контролу летења, Драгољубом Трговчевићем и Николом Станковом, како би се информисао докле се стигло у примени „ЕСАА Споразума“, усаглашавању наших закона са регулативом Европске Уније као и са тренутним стањем ваздухопловних власти Србије. Господин Виктор Агуадо изразио је задовољство оним што је ДЦВ учинио на пољу примене ваздухопловне регулативе и спровођењу „ЕСАА Споразума“. Према његовим речима, Србија је у тим областима учинила више од свих других земаља западног Балкана. 
 
Генерални директор EUROCONTROL је током своје дводневне посете Србији, разговарао са потпредседником Владе Србије Божидаром Ђелићем и као и са представницима Министарсва за инфраструктуру. Теме састанка биле су учешће, безбедност и развој ваздушних путева Србије у систему заједничких Европских ваздушних путева.  

Назад на остале вести