Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Генерални директор EUROCONTROL у ДЦВ

Петак, 02.11.2007.
Генерални директор EUROCONTROL госп. Виктор Агуадо био је у радној посети Београду 31. октобра и 1. новембра. Први човек Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе, посетио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, где се састао са генералним директорима ДЦВ и Агенције за контролу летења, Драгољубом Трговчевићем и Николом Станковом, како би се информисао докле се стигло у примени „ЕСАА Споразума“, усаглашавању наших закона са регулативом Европске Уније као и са тренутним стањем ваздухопловних власти Србије. Господин Виктор Агуадо изразио је задовољство оним што је ДЦВ учинио на пољу примене ваздухопловне регулативе и спровођењу „ЕСАА Споразума“. Према његовим речима, Србија је у тим областима учинила више од свих других земаља западног Балкана. 
 
Генерални директор EUROCONTROL је током своје дводневне посете Србији, разговарао са потпредседником Владе Србије Божидаром Ђелићем и као и са представницима Министарсва за инфраструктуру. Теме састанка биле су учешће, безбедност и развој ваздушних путева Србије у систему заједничких Европских ваздушних путева.  

Назад на остале вести