Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Генерални директор EUROCONTROL у ДЦВ

Петак, 02.11.2007.
Генерални директор EUROCONTROL госп. Виктор Агуадо био је у радној посети Београду 31. октобра и 1. новембра. Први човек Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе, посетио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, где се састао са генералним директорима ДЦВ и Агенције за контролу летења, Драгољубом Трговчевићем и Николом Станковом, како би се информисао докле се стигло у примени „ЕСАА Споразума“, усаглашавању наших закона са регулативом Европске Уније као и са тренутним стањем ваздухопловних власти Србије. Господин Виктор Агуадо изразио је задовољство оним што је ДЦВ учинио на пољу примене ваздухопловне регулативе и спровођењу „ЕСАА Споразума“. Према његовим речима, Србија је у тим областима учинила више од свих других земаља западног Балкана. 
 
Генерални директор EUROCONTROL је током своје дводневне посете Србији, разговарао са потпредседником Владе Србије Божидаром Ђелићем и као и са представницима Министарсва за инфраструктуру. Теме састанка биле су учешће, безбедност и развој ваздушних путева Србије у систему заједничких Европских ваздушних путева.  

Назад на остале вести